Τεχνικές Προδιαγραφές

Ευρεία γκάμα επαγγελματικών προϊόντων με ιδιαίτερες τεχνικές προδιαγραφές, τόσο για επαγγελματικά όσο και για οικιακά έργα, με διάθεση αντίστοιχων πιστοποιητικών.

Προδιαγραφές “αλέκιαστου”

Επιτρέπει τον εύκολο καθαρισμό της επιφάνειας του υλικού από τους λεκέδες πάσης φύσεως (κρασί, καφές, σοκολάτα κτλ), μόνο με την χρήση νερού και ενός απορροφητικού πανιού. Δεν επιτρέπει τον λεκέ να διαπεράσει την επιφάνεια του υλικού και να το λεκιάσει, με τρόπο που θα καθιστούσε δύσκολο τον καθαρισμό του, ειδικά αν είναι εφαρμοσμένο σε μια σταθερή βάση (π.χ. ύφασμα επιπλώσεων ταπετσαρισμένο σε έπιπλο)

Προδιαγραφές Εξωτερικών Χώρων

Η συγκεκριμένη προδιαγραφή δηλώνει αρχικά την αντοχή και ανθεκτικότητα του υλικού στο ηλιακό φως. Δηλαδή την δυνατότητα του υλικού να μην ξεθωριάζει χρωματικά ή να μην φθείρεται ποιοτικά από την έκθεση στον ήλιο, εντός του χρονικού διαστήματος που δίνεται ως εκτιμωμένη εγγύηση. Συνήθως, τα υλικά με την προδιαγραφή αυτή, συνδυάζουν και την αντοχή στην υγρασία, το νερό και την μούχλα.

Αδιαβροχοποίηση

Αφορά την δυνατότητα του υλικού να μην απορροφά άμεσα ή σύντομα το όποιο υγρό έρθει σε επαφή, δίνοντας την δυνατότητα στον χρήστη, να απομακρύνει αυτό το τελευταίο, έγκαιρα πριν ποτίσει και διαπεράσει το υλικό. Η αδιαβροχοποίηση διακρίνεται σε water resistant και water repellent. Η πρώτη αφορά την περίπτωση που προαναφέρθηκε, ενώ η δεύτερη αφορά την περίπτωση όπου ένα λεπτό, διαφανές φιλμ, έχει περαστεί στο υλικό και έχει καλύψει κάθε πιθανό πόρο αυτού, οπότε το υγρό αδυνατεί να το διαπεράσει όσο χρονικό διάστημα και να παραμείνει πάνω του.

Βραδυφλεγεία Πιστοποιητικό ΙΜΟ

Η προδιαγραφή της βραδείας καύσης των υλικών, αποτελεί πλέον απαραίτητη προϋπόθεση για την παροχή των νόμιμων πιστοποιητικών λειτουργίας σε χώρους φιλοξενίας υψηλών προδιαγραφών, μαζικής συγκέντρωσης κτλ. Η χρήση των υλικών με αυτή την προδιαγραφή, σε περίπτωση φωτιάς επιτρέπει την έγκαιρη πυρόσβεση, διευκολύνει το έργο αυτής αφού ελαχιστοποιεί τις αναθυμιάσεις και τα δάκρυα φωτιάς που μπορούν να προκαλέσουν εξάπλωση της φωτιάς ενώ εξασφαλίζει την ομαλή εκκένωση του χώρου προς αποφυγήν πανικού και θυμάτων συνωστισμού. Παράλληλα, εξοικονομεί κόστος για τις εταιρείες που την επιλέγουν, αφού μπορούν να ασφαλίσουν το περιεχόμενό τους, έναντι μικρότερου τιμήματος. Πλέον η βραδυφλεγία, εφαρμόζεται με πολύ πιο φιλικό, στην αίσθηση του χρήστη, τρόπο στα διάφορα υλικά, με πολύ πιο ενδιαφέρον αισθητικά αποτέλεσμα και σε αρκετά χαμηλότερο κόστος από το παρελθόν. Ειδικά για την ναυτιλία, παρέχονται βραδυφλεγή υλικά με πιστοποίηση ΙΜΟ.

Αντιβακτηριδιακά – Αντιμικροβιακά

Αναφέρεται στην προδιαγραφή του υλικού να μην προσβάλλεται από βακτήρια ή μικρόβια και συναντάται κυρίως στα υλικά που προορίζονται για χρήση σε χώρους υγειονομικούς, νοσοκομεία κτλ. Τα βακτήρια και τα μικρόβια, αποτελούν σήμερα μια από τις σημαντικότερες απειλές της ανθρώπινης ζωής. Η αυξανόμενη ανθεκτικότητά τους, έχει προβληματίσει τον επιστημονικό κόσμο. Η δυνατότητα του υλικού να τα εξοντώνει μόλις έρθει σε επαφή με αυτά, διαμέσου ηλεκτροστατικής έλξης και σύγκρουσης θετικών και αρνητικών φορτίων, αποτελεί μια σημαντική συνεισφορά στην υγιεινή ενός επαγγελματικού χώρου με σεβασμό στους επισκέπτες του.

Ηχητικές προδιαγραφές

Αφορά την δυνατότητα του υλικού, να επιτρέπει την ομαλή ανάκλαση του ήχου εντός του χώρου που βρίσκεται τοποθετημένου, για να αποφεύγεται η ενοχλητική αντανάκλαση και η έντονη ηχητική. Η εν λόγω προδιαγραφή μπορεί να απορροφά από το 25% έως το 75% του ήχου και να διαχέει το υπόλοιπο στον χώρο, σε ελεγχόμενη πλέον ποσότητα και ροή. Συνίσταται ιδιαίτερα σε χώρους εκδηλώσεων, συνεδρίων, ηχογραφήσεων, μέχρι και γραφείων εργασίας.

Υψηλή αντοχή στην τριβή

Η προδιαγραφή αφορά κυρίως τα υφάσματα επιπλώσεων και συνίσταται στην αντοχή της επιφάνειάς τους κατά την χρήση. H πυκνότητα της ύφανσης των νημάτων, το βάρος του υφάσματος αλλά και το φινίρισμα αυτού μετά την παραγωγή του, μπορεί να αποτελούν βασικούς παράγοντες χαμηλότερης ή υψηλότερης ανθεκτικότητας. Ειδικά για χώρους επαγγελματικούς με έντονη χρήση, όπως ξενοδοχεία, νοσοκομεία, γραφεία κτλ, οι ενδεικτικοί βαθμοί ξεπερνούν τις 100.000 κύκλους τριβής και μπορεί να φτάσουν τις 350.000 σε τεχνοδέρματα βαριάς χρήσης.

Συσκότιση

Αφορά την προδιαγραφή των υφασμάτων κουρτινών που δεν επιτρέπει την ανεμπόδιστη είσοδο του φωτός, αλλά το περιορίζει στον μεγαλύτερο (90-97%, dimout) ή στον απόλυτο βαθμό (100%, blackout). Προτιμάται έντονα στα ξενοδοχεία, στα νοσοκομεία και γενικότερα σε χώρους μακράς παραμονής του επισκέπτη που δέχονται έντονο ηλιακό φως. Ειδικά στις μονάδες υψηλών προδιαγραφών, η χρήση της συσκότισης αποτελεί μέγιστο ζητούμενο του επισκέπτη / πελάτη και η ύπαρξης της εν λόγω ιδιότητας αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την επιλογή ή την ικανοποίησή του.

Θερμομονωτικές

Η προδιαγραφή αυτή αναφέρεται στην δυνατότητα του υλικού, να διατηρήσει την θερμοκρασία του χώρου εντός αυτού, μην επιτρέποντας να εισέλθει η θερμοκρασία του εξωτερικού περιβάλλοντος. Συναντάται κυρίως σε υφάσματα κουρτινών, που επιτρέπουν να παραμένει ο χώρος εφαρμογής τους θερμός τον χειμώνα και δροσερός το καλοκαίρι. Συνήθως, τα υφάσματα αυτά έχουν και προδιαγραφές συσκότισης, είτε μερικής (90-97%, dimout), είτε ολικής (100%, blackout).

Οίκοι

Επικοινωνία

Παρακαλούμε συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας. Όλα τα πεδία είναι υποχρεωτικά εκτός αν επισημαίνονται ως ‘προαιρετικά’.